Mi jöhet még?

  2011 november 09 szerda - 06:47:34 | admin

A sokadik állatkínzási eset után is nehéz megszólalnunk. Az első gondolataink: mi jöhet még? Milyen emberek között élünk?

2009. augusztus, Magyargéc, Klárika: baltával ütötték a fejét, nyakára hurkot kötöttek, fojtogatták. 2009. augusztus, Rónabánya, Bene: fához kötözték, majd sörétes puskával lőttek rá. 2009. szeptember, Salgótarján, Zongora: csonkolt jobb mellső láb, gazdátlan. 2011. április, Somoskőújfalu, Béla: illegális vadszerzés céljából elhelyezett hurokba akadt, nyakát csaknem teljesen átvágta a drót. 2011. május, Salgótarján, Foltos: csonkolt jobb hátsó láb, láncában fennakadt, "gazdáját" hidegen hagyták a történtek.

Most pedig, 2011. november 4., Zagyvaróna, Hope. Az állat tulajdonosa úgy gondolta nem tart tovább igényt kutyája társaságára, ezért megkérte a szomszédját, ölje meg a állatot. A szomszéd szétverte a kutya fejét, az ütések olyan sérülést okoztak az egyik szemében, hogy valószínűleg el fogja veszíteni a látását. Az eb azonban megszökött. Vissza a "gazdájához". Ezek után a "gazda" fojtogatással és akasztással próbálta megölni. Egy szemtanú értesítette a rendőrséget, ők pedig Dr. Bartos Loránd állatorvost. Hivatalból megtették a feljelentést, és oly sok állatkínzási eset után, alapítványunk nagyon reménykedik egy megfelelő súlyú, akár precedens értékű, igazságos ítéletben.

A kutya két napig az állatorvosi rendelőben küzdött az életéért. Szombaton este a csodával határos módon lábra állt és evett. Az interneten az ország állatvédő társadalma neki drukkolt, hogy ne adja föl és élje túl az őt ért sérüléseket. Talán sikerül. Bizakodóak vagyunk, azonban még nem nyugodhatunk meg. Amint az állapota engedi műtétek, kezelések sora vár rá. A lelki sebek begyógyulásáról ne is beszéljünk. Most ideiglenes befogadónál lábadozik, majd fizikai állapotától függően illetve a büntetőeljárás lezárása után, örökbe adásra kerül.
Ez úton köszönjük mindenkinek a segítséget, a biztatást. Mint oly sok esetben, támogatóink nélkül most sem sikerült volna egy újabb életet megmentenünk.

Kérünk továbbá mindenkit, legyenek figyelmesek! Ha ilyen esetet tapasztal, ne habozzon értesíteni a rendőrséget illetve az állatvédő szervezeteket. Ma Magyarországon az állatkínzást 3 évig terjedő börtönnel is büntethetik."

Segítő együttműködéseteket előre is köszönjük!

A képek a cikk folytatásában tekinthetőek meg!
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

 

Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License Man at work Themes
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 License.