Öltözz kutyám, megyünk!

Elképesztő, mi mindent lehet vásárolni a kutyusoknak! Már meg sem döbbenünk a kutyavíz, kutyakanapé, kutyafotel, a különlegesebbnél különlegesebb kezelések hirdetései láttán, de a kutyadivat kiterjedt iparága még a háziállat.hu állatira edzett újságíróját is meglepi néha.

De vajon ki gondol arra, hogy a kutyáknak mi a jó?! Szeretnek-e makkos cipellőben, csillivilli pulcsiban és édibédi sortban kutyagolni az utcákon?

Hideg ellen köpönyeg

Abban az állatorvosok is egyetértenek, hogy az érzékenyebb kutyafajtáknak szükségük van védelemre a téli hideg ellen. A lakásban élő "talajközeli" kutyus könnyen megfázik az alatt a pár perc alatt, amíg a reggeli séta zajlik. Egy - a hasát és hátát borító - pulóver nem meg árthat neki a hűvös hajnali sétákon. Persze nem olcsó a kutyapulcsi, de megéri, ha megkímélhetjük az állatot egy komolyabb megfázástól. Egy meleg szvetter viselését az orvos is előírja műtétek után, a kutya szervezete ekkor ugyanis sokkal érzékenyebb

Tiszta tappancsok

A kutyacipő használatát sok gazdi azzal magyarázza, hogy tisztán tartják kutyája lábait. A lakásban tartott kutyánál ez valóban szempont lehet. A lakásban élő állatok maguk sem szeretik a koszt, séta közben mindent megtesznek, hogy kikerüljenek egy-egy pocsolyát és még véletlenül sem lépnek le a betonról a fű kedvéért. Durva, veszélyes törmelékkel teli terepen ajánlatos tappancsvédőket használni még az edzett kutyáknál is, így hosszadalmasan gyógyuló sérülésektől óvhatjuk meg kedvencünket.

Mégis a ruha teszi a kutyát?

A kutyadivat piacán megszámlálhatatlan termék lelhető fel, s rövidke keresgélés után igazi gyöngyszemekre is bukkanhatunk a kollekciók mélyén. Az első állunkat a földhöz csapó tény: kutyáéknál is van ám nyári szabadidő ruha, ing, szoknya, overall, mellény, esküvői ruha, frakk, és ami a legelképesztőbb: kutyajelmez. Nehogy már úgy érkezzünk a helovíni gardenpartira, hogy kutyánk csak úgy snasszul kutyának van öltözve! A kutyacipellők széles választéka - a sétálós-kényelmestől, az otthoni pamutpapucson át a táncoló-fekete lakkcipőig - mindent felkínál a vásárolni szándékozónak, ami szem-szájnak ingere.


A lényeg, hogy a kutyának jó legyen!

Ha úgy döntünk, trendi kutyust faragunk kedvencünkből, minden lehetőségünk megvan a hőn áhított ruhadarabok megvásárlására. A ruhák kiválasztásánál azonban mindig az lebegjen szemünk előtt: vajon nem ártunk-e ebünknek? Ha egyszer rászoktatjuk kedvencünket a ruha viselésére, érzékenyebbé válik és könnyebben megfázhat ruha nélkül. Sok kutya kifejezetten élvezi, ha topis kis cuccokban parádézhat. Igen jól szórakoznak, ha a gazdi már haját tépi idegességében, amikor ötödjére bújnak ki a gyönyörű fekete selyemingből. A kutyadivatnak megvannak hát a maga előnyei; ha más nem is, akkor az a plusz idő, amit gazdi és kutyusa együtt tölt öltözködés közben.Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License Man at work Themes
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 License.