Piggy

  2011 február 14 hétfő - 10:30:10 | admin

Valentin nap-Piggy érkezése (2011.02.14.)

E jeles napon a szerelmesek megajándékozzák egymást csokival, ajándékkártyával, plüss állatkával, esetleg valami mással. Esetleg valami mással... nos igen, a mi esetünkben ez volt a jellemző. Természetesen én is vettem a páromnak apró meglepit, de arra amit tőle kaptam, még a legvadabb álmaimban sem gondoltam. Bálint nap... este 7 óra... épp tornáról jöttem, amikor szólt a párom, hogy mindjárt érkezik kocsival. Azonkívül úgy érzi beteg, talán elkapott tőlem valamit. Február idején nem meglepő egy kis nátha, nade sebaj, abba még egy férfi sem halt bele :) Így hát vártam türelmesen, kissé jéggé fagyva és örömmel nyugtáztam, amint megláttam az ismerős autót. Aztán ahogy közelebb értem láttam, hogy valami van az anyós ülésen. És az a valami mozog.... és van 2 füle.... a többiről már nem is beszélve. A várakozástól nemcsak én fagytam halálra, hanem még a mosoly is az arcomon, ugyanis az a mozgó valami nem más volt, mint egy kölyökkutya!!!

Nesze neked Valentin! Kérdőn néztem az uramra, de hát aki állatvédővel él együtt ne lepődjön meg, amikor más szájából hallja azt a bizonyos mondatot: az út szélén találtam, mégsem hagyhattam ott, megfagyott volna ebben a hidegben. Így hát jött velünk, haza, a meleg otthonba, a saját kutyáink legnagyobb örömére. Túl a kezdeti sokkon (naná, hogy nem a mentett kutya került sokkos állapotba) szemügyre vettük jobban az idegent. A kisasszony kölyök, első nekifutásra 3 hónaposnak tippeltem, aztán mint kiderült, talán már 5 hónapos is lehet és iszonyat módon alultáplált, ha ez még nem volna elég, irdatlan büdös és még rühös is. A végtagjain igazi saskarmok éktelenkedtek, úgyhogy egy alapos fürdés, körömvágás és fültisztítás után egészen máshogy festett a leányzó. Na de mi legyen a neve? Örömében olyan kis röfögő hangokat hallatott, így a párom rávágta, legyen Piggy. Hát legyen.

Miss Piggy mindenki szívébe belopta magát, bájosan szemtelen pofijával és jellemével. Ahogy teltek a hetek, Piggy személyisége egyre inkább kibontakozott. Bull típusú kutya lévén eszében sem volt finoman és úrinő módjára játszani, enni meg pláne nem, továbbra is röfögött és hát mi tagadás, kezdett tudatára ébredni az erejének. Mivel rendszeres vendégek voltunk Dr. Mag Gyula rendelőjében, az ott várakozók is megcsodálták és mindenki örökbe akarta fogadni, beleértve a doktor urat is :) Piggy testileg és lelkileg is helyrejött, mi pedig tudtuk, hogy hamarosan gazdit kell számára találnunk. Ki is érthetne jobban a bull típusú kutyákhoz, mint Káldi Szilva, az Amstaff Rescue oszlopos tagja. Így hát megkértük, segítsen megfelelő gazdit találni Miss Piggynek. Szilvának hála, a Standard Kutyás Súlyhúzó Egyesület Réti Bernadett segítségével finanszírozta Piggy orvosi költségeit és ivartalanítását, amit mi kezdő alapítvány lévén nem tudtunk volna megtenni.

Aztán 2 hónap múlva megérkezett a várva várt (nem igaz, nem várt) telefon Szilvától, hogy megtalálta Piggy számára a megfelelő gazdit. Egyik szemünk sírt, a másik meg nevetett, mert mi tagadás, nagyon megszerettük őnagyságát, de tudtuk, hogy el kell engednünk. Az őrangyala Szilvával együtt akcióba lépett és elküldte hozzánk Balázst, aki első látásra beleszeretett a kisasszonyba. Húsvétkor Piggy a vidéki rehabilitáció után a fővárosba költözött, hogy megmutassa a pestieknek, nincs keményebb csaj egy vidéki leányzónál :) Folyamatosan kapjuk a híreket róla és azt hiszem bátran mondhatom, hogy MissPiggynek megtojt a nyuszi, kezdeti csontos sejhaját szépen megnövesztette és immáron a Városligetben figyel a rendre.

Szeretnénk köszönetet mondani Dr. Mag Gyulának, amiért egy ilyen klassz csajt "csinált" a kis ágrólszakadtból! Köszönjük Káldi Szilvának és Réti Bernadettnek, hogy finanszírozták Piggy orvosi költségét és ivartalanítását! Köszönjük Bozsár Balázsnak, amiért úgy gondolta, hogy Piggy nélkül nem élet az élet és magához vette a kisasszonyt! És végül, de egyáltalán nem utolsósorban köszönöm a páromnak, hogy akkor Valentin napon nem hagyta magára! Köszönjük neked Piggy az együtt töltött csodálatos 2 hónapot, boldog gazdis éveket kívánunk!


Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

 

Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License Man at work Themes
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 License.