Állatok világnapja 2009. október 18.

  2009 november 28 szombat - 01:12:12 | admin

Október 18.-án az Állati jó vasárnap keretében az Állatok világnapja alkalmából programot szerveztünk.

A salgótarjáni Piac hétvégenként megrendezett programsorozatának egyik rendezvénye zajlott ezen a napon, melyhez alapítványunk is csatlakozott.
Szerencsére az időjárás kedvezett nekünk, kellemes őszi napsütéses idő melengette a kilátogatókat. Rendezvényünk fővédnöke Nick Árpád volt, több Guinness rekord tulajdonosa, aki elkötelezett állatvédő.

A nap folyamán a gyerekeket rajzversennyel, arcfestéssel vártuk, valamint minden érdeklődőnek ajánlottuk, tegye próbára az állatokkal kapcsolatos ismereteit, töltsön ki nálunk egy állati-kvízt. Akik megmérették magukat, elért pontjaik alapján különböző ajándékokkal díjaztuk. 72 kitöltött totóból mindössze egyetlen volt hibátlan!

Megállítótábláinkon az elmúlt hónapokban megmentett sérült, bántalmazott kutyák történeteit olvashatták a rendezvényre kilátogatók.
Több kutyás bemutató is zajlott. Az első bemutatót a MEOE Salgótarjáni Egyesülete tartotta.

A salgótarjáni piaccal együttműködve megrendeztük a Piac szépe elnevezésű kutyaszépségversenyünket. Mintegy 40 kutyus nevezett gazdájával, keverék és fajtatiszta kutya egyaránt. Minden nevezett Eukanuba mintacsomagot és tollat kapott. A nevezési díjból befolyt összeget a rászoruló állatok gyógyítására használta fel alapítványunk. A zsűrit Nick Árpád fővédnök, Suba Zsolt piacigazgató és Kiss Gábor alapítványunk támogatója alkotta. Különdíjat kapott a piac és alapítványunk által kiválasztott két kutyus( meglepetésre mindketten tacskó kutyusok voltak). A győztesek az Eukanuba által felajánlott táp és takaró mellé, Befogad-Lak-os ajándékcsomagot is kaptak.

A szépségverseny befejeztével az MNJK-BVSE Bátonyterenyei Kutyaiskola bemutatóját láthatták a kilátogatók.

Összességében elmondhatjuk hogy a rendezvény vidám, jó hangulatban telt, mind a szervezők, mind a résztvevők és a kilátogatók számára. Jövőre újra találkozzunk!

( Köszönjük rendezvényünk sikeres lebonyolítása érdekében a támogatást a salgótarjáni Piac igazgatójának Suba Zsoltnak, Nick Árpádnak, a Szitaháznak, a Papírháznak, minden résztvevőnek, érdeklődőnek és támogatónak.)

Képek a rendezvényről
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

 

Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License Man at work Themes
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 License.